NordNews
Avem ce spune

SUA au publicat detalii despre noul proiect de lege privind consolidarea sancțiunilor împotriva Rusiei

Congresul american a publicat textul proiectului de lege privind noile sancțiuni împotriva Rusiei, care, printre altele, prevede interzicerea tranzactiilor în dolari pentru băncile de stat din Rusia, scrie paginaderusia.ro
Legea S. 3336 „To strengthen the North Atlantic Treaty Organization, to combat international cybercrime, and to impose additional sanctions with respect to the Russian Federation, and for other purposes” este publicată pe site-ul Congresului.
Senatorii Lindsey Graham, Robert Menendez, Cory Gardner, Ben Cardin, John McCain și Jeanne Shaheen propun introducerea unor sancțiuni împotriva băncilor de stat rusești și a noilor emisiuni de titluri de valoare ale guvernului rus.
În cazul în care legea este adoptată, rezidenții SUA nu vor mai putea derula operațiuni noi cu obligatiuni de stat rusești, emise la 180 de zile de la intrarea în vigoare a legii. Interdicția se va aplica asupra tuturor obligațiunilor de stat, precum și a instrumentelor financiare derivate cu termen mai mare de 14 zile.
Senatorii propun să se introducă o interdicție privind tranzacțiile bancare și să înghețe activele în SUA ale „unei sau mai multor instituții financiare“ din Rusia, în special, băncile rusești VEB, Sberbank, VTB, Gazprombank, Rosselkhozbank și PromsviziBank, precum Bank Moskvî.
Băncile rusești de stat se afla sub sancțiuni sectoriale începând cu 2014, însă aceste sancțiuni interzic numai atragerea de noi credite și finanțari prin majorari de capital. Noile propuneri ale senatorilor prevăd imposibilitatea acestor bănci de decontare în dolari prin intermediul conturilor corespondente de la băncile americane.
De asemenea, legea prevede amendamente care vor consolida controlul în cazul achiziționării de bunuri imobiliare în Statele Unite. Asigurătorii americani vor trebui să transmită informații despre beneficiarii companiilor care cumpără proprietăți rezidențiale scumpe în SUA.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"