NordNews
Avem ce spune

SUA o felicită pe Maia Sandu pentru victoria în alegerile prezidenţiale

Ambasada SUA a transmis un mesaj de felicitare Maiei Sandu pentru victoria sa la alegerile prezidențiale. Potrivit mesajului, Statele Unite vor fi bucuroși să continuie să sprijine Republica Moldova.

„Statele Unite o felicită pe Maia Sandu pentru realizarea istorică de a fi aleasă în calitate de prima femeie preşedinte al Republicii Moldova. Începând cu 1991, Statele Unite au fost un partener devotat al Republicii Moldova. Am sprijinit poporul Republicii Moldova în eforturile depuse de acesta pentru a-şi consolida democraţia şi a construi un viitor mai prosper pentru propria ţară. Liderii Republicii Moldova ar trebui acum să conlucreze pentru a face faţă continuei pandemii de COVID-19, pentru a dezvolta economia Republicii Moldova, pentru a-i consolida instituţiile democratice şi pentru a-i apăra suveranitatea şi integritatea teritorială. Statele Unite vor sprijini cu fermitate aceste eforturi”, se arată în mesajul ambasadei SUA.

Candidata PAS, Maia Sandu a câștigat detașat alegerile prezidențiale din Republica Moldova, obținând 57,75%. Astfel, Maia Sandu devine prima femeie președinte din istoria spațiului românesc.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata