NordNews
Avem ce spune

SUA urmează să acorde un nou sprijin financiar pentru Ucraina

Secretarul de stat al Statelor Unite, Antony Blinken, plănuiește să anunțe un nou pachet de ajutor pentru sistemul energetic ucrainean, scrie Reuters cu referire la oficiali americani de rang înalt. Oficialul nu a spus însă sub ce formă va fi acordată asistența și cât va costa.

Blinken este de așteptat să facă anunțul marți, 29 noiembrie, la București, în cadrul unei reuniuni a noului grup de coordonare energetică, care include țările G7 și alte state.

Potrivit Reuters, Blinken va raporta despre ceea ce au făcut deja SUA pentru sectorul energetic al Ucrainei, precum și despre planurile de transfer de echipamente noi.

Washingtonul lucrează cu furnizorii de utilități și echipamente din SUA, precum și cu țările europene, pentru a găsi echipamente pentru a reface stațiile de înaltă tensiune avariate de loviturile cu rachete rusești, a spus oficialul.

Ocupanții ruși au efectuat șapte atacuri cu rachete la scară largă asupra infrastructurii energetice ucrainene: pe 10, 11, 17 și 31 octombrie, precum și pe 11, 15 și 23 noiembrie.

Din 28 noiembrie, deficitul sistemului energetic ucrainean este de 27%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"