NordNews
Avem ce spune

SUA va dona R. Moldova echipamente video pentru desfășurarea audierilor la distanță

Guvernul Statelor Unite ale Americii va dona sistemului judiciar al Republicii Moldova 25 de seturi de echipamente video care vor permite desfășurarea audierilor la distanță. Anunțul a fost făcut de către ambasadorul SUA, Dereck J. Hogan, astăzi, 25 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, scrie tv8.md

Astăzi vă anunț despre continuarea sprijinului Guvernului Statelor Unite ale Americii pentru sistemul judiciar cu alte 25 de seturi de echipamente de video-conferință, care vor fi utilizate de birourile secundare ale instanțelor de nivelul întâi. Acest sprijin va consolida și mai mult capacitatea sistemului judiciar sporind eficiența și transparența acestuia”, a declarat ambasadorul SUA , Dereck J. Hogan.

De la începutul pandemiei, peste 800 de audieri în instanțe au fost organizate de la distanță, fiind evitate situațiile în care nu ar fi posibil examinarea cazurilor urgente.

Începând cu anul 2018, instanțele din țară au desfășurat peste 5 700 de audieri la distanță. Această realizare a fost posibilă prin instalarea a 20 de seturi de echipamente video în instanțele de judecată prin intermediul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a investiției făcute de Ministerul Justiției, instalarea a 17 seturi în penitenciare.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"