NordNews
Avem ce spune

SUA vor pregăti suplimentar 30.000 de soldați pentru a preveni „anexările târâtoare” ale Rusiei

În eventualitatea unui conflict militar între Europa și Rusia, NATO poate mobiliza doar câteva mii de militari dintr-un efectiv de milioane de soldați. Din acest punct de vedere, SUA vor să se asigure că în noul punct fierbinte, în cel mult 30 de zile, ar putea ajunge cel puțin 30.000 de militari NATO, precum și avioane și nave suplimentare, scrie The Wall Street Journal.
Întărirea capacității de luptă a aliaților în fața amenințării ruse a devenit prioritatea Secretarului american al Apărării, Jim Mattis, informează paginaderusia.ro.
Potrivit oficialilor americani, poziția Statelor Unite este întâmpinată favorabil de aliații din NATO, care speră să ajungă la un acord înainte de summitul liderilor din iulie.
Propunerea SUA prevede ca alianța să desfășoare 30 de batalioane, 30 de escadroane de aviație și 30 de nave gata de desfășurare. Acest lucru înseamna aproximativ 30.000 de trupe și mai mult de 360 ​​de avioane de luptă.
Pentru comparație: în timpul războiului rece, planurile SUA prevedeau transferarea în Europa a 10 divizii americane (aproximativ 200.000 de soldați) în doar 10 zile. Dupa cum se vede, noua propunere se concentrează pe capacitatea de mobilizare a aliaților europeni și are termeni mai puțin ambițioși decat in timpul ”razboiului rece” pentru armata SUA.
Se preconizează că forțele de întărire vor fi desfășurate dacă Moscova va întreprinde o „anexare târâtoare a teritoriului aliatilor NATO”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"