NordNews
Avem ce spune

Subdiviziunile Poliției de Frontierădin nordul țării, luate la ochi de conducere

Conducerea Poliției de Frontieră continuă vizitele în teren pentru a verifica cum derulează activitatea subdiviziunilor de frontieră. În după amiaza zilei de 17 august, punctul de trecere Costești și Sectorul Poliției de Frontieră Cuconeștii Noi au fost inspectate de șeful adjunct al IGPF, Valentin Fiodorov.
Deși PTF Costești se regăsește în top 10 cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei, fluxul de călători și mijloace de transport este unul echilibrat pe tot parcusul unei zile, nefiind înregistrate plângeri și reclamații pe marginea timpilor de așteptare la trecerea frontierei moldo-române sau pe activitatea angajaților Poliției de Frontieră. În acest sens, domnul Valentin Fiodorov a susținut discuții cu câțiva conducători auto aflați în trafic, unde s-a precizat că se circulă lejer prin PTF Costești și ar fi o oportunitate de degajare a traficului din PTF Sculeni, dacă s-ar alege anume acest punct de trecere pentru călătoriile în UE.
Ulterior, șeful adjunct IGPF s-a deplasat în SPF Cuconeștii Noi pentru a verifica corectitudinea îndeplinirii misiunilor de serviciu, cu referire la cazurile de încălcări ale regimului zonei de frontieră cu scop de agrement. În perimetrul din responsabilitatea Sectorului se află lacul de acumulare Costești unde mulți din locuitorii satelor din proximitate preferă să meargă la odihnă. Astfel, s-a cerut de comun cu reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să se inspecteze teritoriile permise pentru scăldat, dar și să informeze cetățenii în acest sens.
Totodată, din 18 august 2018 este deschis sezonul la vânătoare, fapt ce responsabilizează efectivul SPF Cuconeștii Noi la maxim, fiind reiterată importanța informării permanente despre regulile de aflare la frontieră.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"