NordNews
Avem ce spune

Suedia investește 4,1 milioane de coroane pentru cercetarea dependenței de jocuri de noroc

Consiliul independent de cercetare al Svenska Spel își continuă munca de mulți ani pentru a consolida cercetarea suedeză privind dependența de jocuri de noroc. Consiliul de cercetare independent al Svenska Spel a acordat recent granturi în valoare totală de 4,1 milioane SEK pentru cinci studii de cercetare, transmite realitatea.md

„Proiectul de cercetare acordat în acest an va ajuta atât la creșterea cunoștințelor despre dependența de jocuri de noroc, cât și la investigarea măsurilor responsabile de jocuri de noroc care funcționează”, comentează Sara Lindholm Larsson, președintele Consiliului Independent de Cercetare din Svenska Spel.

Studiile care împart 4,1 milioane SEK în granturi de cercetare de la consiliul independent de cercetare al Svenska Spel sunt:

Anders Håkansson, Departamentul de Științe Clinice, Universitatea Lund, primește 800.000 SEK pentru studiu: Cum sunt jucătorii afectați de Spelpaus?

Instrumentul național suedez de auto-excludere Spelkoll este în multe privințe unic la nivel internațional. Prin urmare, este important să investigăm din diferite aspecte, nu în ultimul rând experiențele pur subiective. Prin interviuri și sondaje aprofundate, Håkansson va afla ce efecte și provocări experimentează utilizatorii după auto-excludere. În cadrul proiectului, rudele sunt, de asemenea, intervievate despre modul în care trăiesc relațiile de familie după ce jucătorii renunță la jocurile de noroc.

Claes Andersson, Departamentul de Criminologie, Universitatea din Malmö, a primit 700.000 SEK pentru studiul: Jocurile de noroc la studenții universitar: Căi către îngrijire și rezultatele sănătății mintale.

Studiul lui Andersson face parte dintr-un proiect internațional mai amplu din cadrul OMS, numit World Mental Health International College Student Initiative. Studiul suedez va investiga, printre altele, apariția, gestionarea și consecințele jocurilor de noroc în rândul studenților suedezi, dar va adăuga și cunoștințe despre legătura dintre jocurile de noroc și sănătatea mintală.

Nathan Lakew, Departamentul de neuroștiință clinică, Institutul Karolinska, a primit 1.000.000 SEK pentru studiul: Gateway-uri de plată în jocurile de noroc responsabil: O perspectivă de proiectare predictivă.

Studiul lui Lakew investighează efectul potențial al soluțiilor de plată rapidă prin fintech (tehnologie financiară) în dezvoltarea jocurilor de noroc online perturbatoare. Simplitatea și depunerile rapide pot duce la un consum excesiv de jocuri? Ambiția studiului este, de asemenea, de a dezvolta un instrument de screening la nivel de plată pentru a monitoriza apariția jocurilor de noroc dăunătoare.

Kristina Berglund, Departamentul de Psihologie de la Universitatea din Gothenburg a primit 800.000 SEK pentru studiul:Exploring craving in different samples of problem gamblings.

Studiul lui Berglund aruncă o privire mai atentă asupra prevalenței sau absenței așa-numitei „pofte” în diferite grupuri și explorează posibilele legături cu caracteristicile personalității, afectivitatea și simptomele psihologice. Scopul este de a obține mai multe cunoștințe despre mecanismele psihologice ale jocurilor de noroc compulsive pentru a îmbunătăți atât sprijinul, cât și tratamentul.

Emma Claesson-Knutsdotter, Departamentul de Științe Clinice de la Universitatea Lund, a acordat 800.000 SEK pentru studiu: Tratament centrat pe familie pentru jocurile problematice.

Proiectul lui Claesson-Knutsdotter își propune să dezvolte și să evalueze un program de tratament familial ușor accesibil, care vizează familiile în care copiii și adolescenții au jocuri problematice pe calculator.

„Cercetarea contribuie la dezvoltarea de politici și ghiduri, noi metode de tratament, măsuri preventive și măsuri care reduc jocurile de noroc. Contribuția Svenska Spel la cercetare și diseminarea cunoștințelor despre jocuri este crucială pentru mulți în societatea de astăzi și de mâine”, spune Sara Lindholm Larsson, președinte al Consiliului Independent de Cercetare al Svenska Spel.

De la înființarea sa în 2010, Consiliul a acordat 45 de milioane SEK pentru 35 de proiecte de cercetare și studii științifice separate.

„Este important pentru societate să putem continua să sprijinim această cercetare”, conchide Sara Lindholm Larsson, președintele Consiliului de Cercetare.

 

Urmărește știrile NordNews și pe canalele de Telegram și YouTube

Fiți patronii noștri!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"