NordNews
Avem ce spune

Suma colosală cheltuită în Arabia Saudită pentru transferurile din această vară

S-a încheiat perioada de transferuri a verii și în Arabia Saudită, astfel că cluburile din Europa au scăpat de „pericolul” reprezentat de milioanele saudiților, care au cheltuit circa 940 de milioane de euro în ultimele luni.

Recent s-a închis fereastra de transferuri în Arabia Saudită, o veste care îi liniștește pe oficialii cluburilor europene care se temeau că și-ar mai putea pierde fotbaliști importanți în favoarea milioanelor din Golf.
Echipele saudite au făcut investiții masive în această vară, atrăgând în campionatul lor nume uriașe ale fotbalului european. Deși au fost și refuzați de jucători ca Lionel Messi și Sergio Ramos, arabii au reușit să se întărească prin transferurile unor fotbaliști ca Neymar, Karim Benzema, N’Golo Kante și Riyad Mahrez.
Brazilianul adus de la PSG i-a costat cel mai mult pe saudiți, fiind transferat pentru 90 de milioane de euro. Podiumul topului celor mai scumpe mutări reușite de echipele din Arabia Saudită este completat de Malcom și Otavio, pentru care Al Hilal, respectiv Al Nassr au plătit câte 60 de milioane de euro.
Trebuie punctat că această ierarhie ar fi putut arăta altfel dacă arabii ar fi trebuit să plătească sume de transfer și pentru Roberto Firmino, Karim Benzema și N’Golo Kante, dar aceștia au ajuns liberi de contract la Al Ahli, respectiv Al-Ittihad, scrie eurosport.ro

ARABIA SAUDITĂ, TRANSFERURI DE APROAPE 1 MILIARD DE EURO

Per total, cluburile din Arabia Saudită au investit în mercato-ul acestei veri 939 de milioane de euro, fiind pe locul 2 în clasamentul campionatelor care au cheltuit cel mai mult.
Saudiții au fost depășiți doar de Premier League, echipele din Anglia investind o sumă uriașă, de peste 2,8 miliarde de euro, în ultimele săptămâni.
În ceea ce privește formațiile din Saudi Pro League, Al Hilal a cheltuit de departe cel mai mult, 353 de milioane de euro. Echipa care i-a transferat în această vară, printre alții, pe Neymar, Kalidou Koulibaly și Yassine Bounou, este urmată în topul celor mai mari investiții din campionatul Arabiei Saudite, de Al Ahli, cu 194 de milioane de euro.
Podiumul este completat de formația lui Cristiano Ronaldo, Al Nassr, care a făcut transferuri în valoare totală de 165 de milioane de euro, iar pe locul 4 se află Al Ittihad, care a cheltuit 110 milioane de euro.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"