NordNews
Avem ce spune

Suntem deja 8 miliarde de oameni pe planetă. Țara care va deveni cea mai populată din lume în 2023. China va ajunge pe locul doi

De astăzi suntem, oficial, 8 miliarde de oameni pe planetă, potrivit ONU. Omenirea a atins această bornă istorică la numai 11 ani după ce a depășit pragul de 7 miliarde, scrie Digi24.ro. 

De la apariția speciei noastre, Homo sapiens, a durat 300.000 de ani până când numărul locuitorilor planetei a ajuns la un miliard, ceea ce s-a întâmplat în jurul anului 1804. De acum înainte, creșterea ar putea începe să încetinească. Ar putea dura 15 ani până când vom fi 9 miliarde de oameni pe Pământ, iar 10 miliarde – abia în 2080, arată calculele. În momentul de față, jumătate din populația lumii trăiește în doar 7 țări: China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria și Brazilia. Și în curând, populația Indiei o va depăși pe cea a Chinei.

Pragul de 8 miliarde este depăşit în plină desfăşurare a conferinţei mondiale asupra climei, COP27, de la Sharm el-Sheikh (Egipt), care subliniază încă o dată dificultatea ţărilor bogate, cele mai responsabile de încălzirea planetei, şi a ţărilor sărace, care cer ajutor pentru a-i face faţă, să se înţeleagă asupra unei reduceri mai ambiţioase a emisiilor de gaze cu efect de seră provenind din activităţile umane.

„Impactul nostru asupra planetei este determinat mult mai mult de comportament decât de numărul nostru”, susțin specialiștii.

India, o ţară de 1,4 miliarde de locuitori, care va deveni cea mai populată din lume în 2023 depăşind China, ar trebui să cunoască o explozie a populaţiei sale urbane în următoarele decenii, cu megapolisuri deja suprapopulate şi lipsă de infrastructură esenţială. În Bombay, aproximativ 40% din populaţie trăieşte în mahalale, zone de mizerie supraaglomerate, alcătuite din cocioabe improvizate, dintre care majoritatea nu dispun de apă curentă, electricitate şi canalizare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"