NordNews
Avem ce spune

”Suntem flămânzi și săraci”. O mamă din Afganistan şi-a vândut bebeluşul pentru 100 de dolari

O mamă afgană a fost forțată să-și vândă unul dintre gemenii nou-născuți pentru a obține bani ca să îl poată hrăni pe celălalt, pe fondul unei crize alimentare care se agravează rapid în țară, informează observatornews.ro

Femeia în vârstă de 40 de ani, din nordul provinciei Jawzjan, a dăruit copilul unui cuplu fără copii în schimbul a 104 dolari. Cu această sumă speră să cumpere suficientă hrană pentru a-i ajunge familiei pentru încă șase luni.

Seceta a forțat cuplul să părăsească ferma la începutul acestui an și să meargă într-un oraș din apropiere, unde soțul ei și cel de-al doilea fiu cel mare lucrau ca muncitori, înainte ca preluarea de către talibani din august să prăbușească economia Afganistanului.

ONU avertizează acum că mai mult de jumătate din populația Afganistanului se confruntă cu foamete, o problemă agravată de faptul că multe agenții de ajutor au fugit din țară în timp ce guvernul s-a prăbușit și ajutorul internațional a secat.

Necazul acestei familii a fost descoperit de Salvați Copiii, care încă mai are lucrători pe teren care distribuie alimentele pe care le au celor aflați în nevoie. Mama afgană a explicat că i-a născut pe gemeni – un băiat și o fată – în urmă cu aproximativ patru sau cinci luni, la scurt timp după ce au părăsit ferma din cauza secetei.

Stând într-o cameră goală, acoperită cu covoare donate de o moschee locală, femeia a explicat că toate hainele copiilor sunt second-hand sau donate de localnici. Ea plănuise inițial să păstreze ambii copii, dar abia a reușit să obțină suficientă hrană chiar și pentru unul dintre ei – de obicei pâine și uneori lapte praf.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"