NordNews
Avem ce spune

Surprize dulci la frontieră (VIDEO)

Polițiștii de frontieră și-au propus să ofere multe zâmbete, aprecieri și clipe vesele copiilor. De Ziua Copiilor, frontiera a fost colorată în cele mai vii nuanțe, fiind organizate diverse activități distractive cu surprize dulci, educative și sportive în mai multe locații și nemijlocit la trecerea hotarului.
Ziua a început în forță și cu multă energie pentru a ajunge în punctul de trecere Palanca înaintea micuților. Aici, doi mici „polițiști de frontieră” pregătiți cum se cuvine cu punga plină de bomboane, cărți și pălării de sărbătoare confecționate manual au colorat timpul de așteptare la trecerea frontierei. Ei le-au dorit copiilor participanți la traficul transfrontalier un sincer la mulți ani, să crească mari și frumoși, sănătoși și aibă parte de o copilărie ca-n povești.
Mesajul de felicitare pentru copiii, dar și părinților acestora de a avea puteri și dragoste în educarea copiilor, a răsunat astăzi în toate punctele de trecere a frontierei.
Și polițiștii de frontieră din Direcția regională Sud s-au implicat activ timp de mai multe zile în organizarea „Ziua ușilor deschise” în cele 13 sectoare subordonate Direcției. Prichindeii s-au bucurat de excursii, concursuri interactive, expoziție cu tehnica și echipamentul din dotare. Patrupezii Poliției de Frontieră nu au lipsit de la sărbătoare, aceștia și-au etalat abilitățile printr-o serie de demonstrații specifice domeniului în care activează. Cea mai importantă parte a evenimentului a avut loc la sediul SPF Cahul unde a fost organizată o acțiune caritabilă pentru o familie din satul Roșu, mun. Cahul cu care vicisitudinile vieții au fost nemiloase. O mamă singură ce își crește doi copii, iar unul din ei suferă de o maladie incurabilă. De la minunata sărbătoare nu au lipsit distracția, surprizele s-a compilat perfect cu voia bună. Și angajații Direcției regionale Nord au fost în vizite la familii cu mulți copii, unde au încercat să aducă pe fețele acestora zâmbete și bucuria Zilei când omagiem copilul.
Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest au organizat câteva ore de neuitat pentru odraslele acestora chiar pe malul râului Prut. Clovni, jocuri interactive, întreceri sportive și multe dulciuri au dat o notă prietenească sărbătorii.
În Direcția regională Est, copii polițiștilor de frontieră împreună cu micuții de la Centrul comunitar de asistență socială Olănești, dar și ai unei familii cu șase frați, au petrecut timpul vesel și încărcat cu diverse activități interesante. Cei mai îndrăzneți s-au lăsat desenați pe față cu chipurile eroilor din povești, s-au împlicat în starturi vesele, cu tragerea sfoarei, căutarea comorii prin pădure, au sărit pe trambulină și au zâmbit alături de Mickey si Minnie Mouse. A captat atenția cu mai multe prezentări câinele de serviciu Flash.
Copii angajaților Poliției de Frontieră din Chișinău au fost surprinși de o sărbătoare deosebită, organizată de Ministerul Afacerilor Interne pe stadionul Dinamo. Micuții au putut explora un arsenal de echipament special folosit de reprezentanții tuturor subdiviziunilor MAI. Pentru câteva ore au fost și polițiști de frontieră, și pompieri, și salvatori, și polițiști de patrulare, și carabinieri. Buna dispoziție, zâmbete și daruri doar pentru ei, scumpii și dragii noștri copii!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"