NordNews
Avem ce spune

Sute de conducători auto, traşi pe dreapta: 900 de vitezomani și 72 de şoferi în stare de ebrietate la volan

În perioada 31 decembrie  – 4 ianuarie  curent, inspectorii Inspectoratului Naţional de Securitate Publică (INSP) au depistat circa 1880 de încălcări ale şoferilor, dintre care aproximativ 900 de şoferi au depăşit limita de viteză, 72 se aflau în stare de ebrietate la volan, iar 250 de şoferi au încălcat regulile de înmatriculare sau de înregistrare de stat, de revizie tehnică a vehiculelor, transmite tvrmoldova.md.

Alţii 184 de conducători auto au primit procese-verbale, deoarece nu au respectat indicatoarele de semnalizare rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere, iar pentru că nu aveau cuplată centura de siguranţă, au fost sancţionaţi 38 de şoferi.

Inspectorii INSP au intervenit de urgenţă în 228 de solicitări parvenite de la cetăţeni prin intermediul Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112.

Poliţia recomandă cetăţenilor să nu urce la volan dacă aţi consumat alcool. „Reţineţi, alcoolemia poate creşte timp de până la 3 ore după ce aţi consumat ultima băutură. Şi nu încercaţi să câştigaţi timp apăsând pe accelerator, orice manevră efectuată cu viteză se pate transforma într-un accident rutier”, menţionează oamenii legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata