NordNews
Avem ce spune

Sute de conturi de Instagram au fost sparte în această lună

Sute de conturi de Instagram au fost sparte în această lună. Astfel, rețeaua a fost atacată de un infractor comun sau chiar de către un grup de infractori care operează în bloc, fapt stabilit datorită metodei utilizate de aceștia.
Scopul acestora nu a fost încă descoperit, totuși, s-a confirmat că conturile afectate au suferit o serie de modificări la poze, nume şi adresă de mail. Prin urmare, după ce obţin acces la contul compromis, hackerii se „ocupă” de toate metodele suplimentare de securitate asociate contului.
Aceștia dezactivează autentificarea în doi paşi, pentru ca apoi să modifice mailul folosit la înscrierea în aplicaţie, cât şi numărul de telefon care ar putea fi utilizat pentru recuperarea parolei. După ce se ocupă de securitatea paginii, infractorii cibernetici schimbă atât toate pozele contului compromis, cât şi numele acestuia. De asemenea, în cele mai multe cazuri, adresa de mail modificată după compromitere are terminaţia „.ru”.
Oficialii Instagram nu au comentat încă despre situaţia delicată, însă e de aşteptat ca aceştia să ofere mai multe detalii despre vulnerabilitatea exploatată de atacatori, notează Ubergizmo.
Sursa: zugo.md

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"