NordNews
Avem ce spune

Sute de farmacişti au fost instruiţi cum să elibereze medicamente compensate

Sute de farmacişti au fost instruiţi cum să elibereze medicamente compensate în cadrul unui seminar, organizat de către Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM), comunică MOLDPRES.
La seminar a participat şi secretarul general de stat la Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Boris Gîlca. Acesta a îndemnat farmaciştii să dea dovadă de atitudine responsabilă şi implicare în ceea ce priveşte punerea la dispoziţia pacientului a preparatelor gratuite.
„Prin iniţiativa de a elibera medicamente gratuite, Republica Moldova se aliniază în premieră practicilor internaţionale de a susţine, inclusiv populaţia vulnerabilă. Seminarul de instruire reprezintă un prim pas în a aduce claritate farmaciştilor, cum să procedeze la fiecare etapă, cum să pătrundă în esenţa mecanismelor şi regulamentelor privind eliberarea medicamentelor gratuite”, a specificat Boris Gîlca.
În cadrul seminarului, reprezentanţii CNAM au prezentat informaţii despre modificările efectuate recent în lista de medicamente compensate, în acte normative şi legislative, paşii pe care trebuie să-i respecte farmaciştii pentru a oferi medicamente gratuite, precum şi exemple concrete de eliberare a preparatelor farmaceutice în cazul anumitor maladii.
Participanţilor la seminar le-a fost prezentat stickerul cu mesajul „Aici se eliberează medicamente compensate”, care urmează a fi plasat în fiecare farmacie contractată de CNAM, pentru ca cetăţenii să identifice cu uşurinţă prestatorii care eliberează medicamente gratuite.
Potrivit unei decizii a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, din data de 1 februarie curent cetăţenii vor beneficia de medicamente oferite gratuit de către stat.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"