NordNews
Avem ce spune

Sute de oameni s-au adunat în PMAN: „Jos corupția, jos uzurpatorul”

Sute de persoane se adună în Piața Marii Adunării Naționale, la chemarea președintei alese Maia Sandu, cerând demisia guvernului și alegeri anticipate. Se scandează „Noi suntem poporul” , „Alegeri anticipate” și „La pușcărie”, la adresa majorității parlamentare, formată ad hoc de Partidul Socialiștilor, partidul Șor și fosți democrați din platforma Pentru Moldova, care joi a votat un pachet întreg de legi importante, și unele din ele, controversate. Între altele sunt limitate prerogativele prezidențiale, înainte de inaugurarea Maiei Sandu, prin readucerea Serviciului de Informații și Securitate sub controlul Parlamentului, transmite RadioEuropaLiberaMoldova.md. 

Platforma DA, pe de altă parte, a anunțat un plan de proteste pentru a forța demisia guvernului Ion Chicu. Duminică dimineață, în ajunul protestului din fața Parlamentului, Platforma DAa avertizat că „ziua validării mandatului noului președinte (10 decembrie)” o să „ anunțe un protest de amploare sau chiar greva generală, însoțită de un protest masiv la Guvern și la președinție cu cererea și obținerea pașnică a demisiei imediate a președintelui Dodon și premierului Chicu”.

Într-un comunicat de presă, Platforma DA critică din noul legile adoptate joi în Parlament drept „tentativă de capturare a statului, de promovare a unei politici fiscale antisociale și de federalizare a Moldovei”.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"