NordNews
Avem ce spune

Sute de proprietari de locuințe, care le dau cu chirie fără a încheia un contract, au plătit amenzi

Sute de proprietari de locuințe care le dau cu chirie au plătit amenzi pentru că nu aveau încheiat un contract de locațiune cu chiriașii. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat (SFS), 405 persoane fizice care dau imobile cu chirie au fost supuși controalelor, unii dintre ei au fost amendați, scrie tv8.md.
Astfel, potrivit SFS-ului, au fost calculate suplimentar la buget plăți de bază în sumă de 444.9 mii lei, penalități – 58.2 mii lei și amenzi – 40.6 mii lei.
În total, inspectorii fiscali au identificat peste patru mii de persoane fizice, care transmit în chirie bunuri imobile. Aceștia au fost obligați să încheie contracte de locațiune.
„Doar în lunile octombrie-noiembrie curent au fost identificate 1 094 de persoane fizice – proprietari care transmit în chirie bunurile imobile, ca urmare a acțiunilor SFS au fost înregistrate 2 444 de contracte de dare în locațiune, iar bugetul a fost suplimentat cu 35,8 mii lei plăți de bază”, se menționează într-un comunicat de la FISC.
Reprezentanții Serviciului Fiscal spun că au distribuit o serie de pliante informative pentru a îndemna persoanele care dau imobile în locațiune să o facă transparent și în conformitate cu legea
Potrivit SFS, de la începutul acestui an, au fost înregistrate 9 570 de contracte de locațiune.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"