NordNews
Avem ce spune

Sute de zboruri anulate în Germania, din cauza grevei efecuate de personalul de securitate

Sute de zboruri au fost anulate marţi din cauza grevei personalului de securitate de la opt aeroporturi din Germania, estimându-se că cel puţin 220.000 de pasageri vor fi afectaţi de această acţiune, potrivit asociaţiei aeroporturilor germane ADV, informează mediafax.ro.
Personalul de securitate de la aeroporturile Frankfurt – cel mai mare din Germania – Hamburg, Munchen, Hanover, Bremen, Leipzig/Halle, Dresden şi Erfurt va intra în grevă timp de câteva ore în cursul zilei de marţi, angajaţii nemulţumiţi cerând creşterea salariilor, potrivit sindicatului ver.di.
Luni, Fraport, operatorul aerian al aeroportului Frankfurt a anunţat că firmele aeriene au anulat deja peste 800 de zboruri programate marţi, adică aproximativ unul din trei zboruri a fost anulat.
Un reprezentat al operatorului aerian Fraport a anunţat că un grup de angajaţi va avea grijă de pasagerii care nu se pot îmbarca în avioane din cauza grevei, oferindu-le pături, alimente şi paturi pliabile.
Sindicatul a transmis că greva a fost „provocată” de angajatori care au oferit o creştere de doar 2% a salariilor în următorii doi ani. Sindicatul cere ca salariul primit de personalul care efectuează controale de securitate să fie crescut până la valoare de 20 de euro pe oră. Asociaţia angajatorilor BDLS afirmă că aceasta ar reprezenta în unele cazuri o creştere de până la 30%.
Următoarea rundă de discuţii între sindicat şi angajatori se va desfăşura pe 23 ianuarie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"