NordNews
Avem ce spune

Tablou impresionist de 1,5 milioane de euro, furat din Franţa şi recuperat în Ucraina

Un tablou al pictorului impresionist Paul Signac, estimat la 1,5 milioane de euro, care a fost furat dintr-un muzeu din Franţa anul trecut, a fost recuperat de poliţiştii ucraineni, potrivit descopera.ro.
Tabloul „Port de La Rochelle”, de Paul Signac, datând din 1915, a fost furat din Muzeul de Arte Frumoase din Nancy, Franţa, în luna mai a anului trecut.
Capodopera a fost descoperită de poliţiştii ucraineni în posesia unui bărbat care a fost arestat în Kiev, fiind suspectat că a ucis o persoană.
Oficialii au anunţat, într-o conferinţă de presă care a avut loc marţi, la Kiev, că mai mulţi ucraineni sunt suspectaţi că ar fi participat la jaful de la muzeul francez.
De asemenea, poliţiştii cred că aceiaşi suspecţi ar putea fi implicaţi în furtul unui tablou de Auguste Renoir, „Golfe, mer, falaises Vertes”, care a dispărut, în noiembrie anul trecut, de la casa de licitaţii Dorotheum din Viena, Austria, unde era expus. Trei suspecţi au fost văzuţi fugind atunci din clădire, transportând tabloul într-o pungă de cumpărături mare.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"