NordNews
Avem ce spune

Talibanii elimină imaginile cu femei din magazine: proprietarii de afaceri trebuie să respecte „valorile etice” în reclame

Autorităţile talibane din Afganistan continuă să elimine imaginile cu femei din reclame pe panourile publicitare şi din vitrine în capitala Kabul, relatează digi24.ro.

Într-un comunicat, autorităţile municipale din Kabul au declarat că toate panourile publicitare şi reclamele care contravin legii islamice şaria vor fi eliminate. Toţi proprietarii de afaceri trebuie să respecte „valorile etice” în tipărirea panourilor publicitare şi a reclamelor, se arată în comunicat.

Imagini distribuite pe contul oficial de Twitter al primăriei arată feţele femeilor pictate sau zgâriate pe panourile publicitare şi în vitrinele saloanelor de înfrumuseţare şi croitorii.

Purtătorul de cuvânt Nematullah Barakzai a declarat pentru DPA că autorităţile sunt obligate să acţioneze după o decizie a cabinetului.

După ce au pus mâna din nou pe putere, talibanii au redus semnificativ drepturile femeilor. În multe cazuri, ele nu se mai pot întoarce la locurile de muncă. Majoritatea şcolilor secundare pentru fete sunt închise, mai notează sursa citată de Agerpres.

Protestele de stradă ale femeilor activiste au fost reprimate violent.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"