NordNews
Avem ce spune

Tânărul care a schimbat pianul pe o pușcă și a plecat la război. Familia nu mai știe nimic de el de două luni

Conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan s-a încheiat, dar unele familii încă așteaptă vești despre rudele lor dispărute, scrie digi24.ro

Trupurile celor morți în conflict sunt încă numărate și în curs de identificare și nu există informații clare despre cei dispăruți.

În această situație este și Soghomon, un tânăr de 22 de ani, care a plecat să lupte pe frontul armean împotriva Azerbaidjanului. Ultima dată când familia sa a avut vești despre el de el a fost 1 octombrie.

Soghomon este un artist și pianist talentat. Era în armată când a început conflictul.

Tatăl și sora lui spun că nu pot renunța la speranța că se va întoarce.

„Îl desenam des. Mi-a spus: Tată, mă vom întoarce să terminăm ce ai început. Voiam să facem un studio de artă împreună”, povestește Kamsar Vardanian, tatăl lui Soghomon.

Tânărul se pregătea de absolvirea școlii de muzică, atunci când a trebuit să lase totul și să plece în armată. Învăța să cânte la saxofon, ca să poată intra în fanfara armatei. Dar unitatea la care a fost încadrat nu avea așa ceva.

Lui Soghomon nu i-a plăcut niciodată să se bată.

„Uneori, când alți copii îl provocau, în spuneam: ripostează, ești băiat. Iar el îmi spunea: nu are sens să te bați cu cineva. Mai bine pleci”, povestește Shoghakat, sora lui.

Vardanian a încercat în zadar să afle informații despre fiul lui. A primit de la armată informații contradictorii, ba că ar fi murit în timpul unui atac, ba că ar fi fost în viață a doua zi după atacul respectiv.

Armenia și Azerbaidjanul au avut 3 războaie din anii 1980. Mii de oameni din ambele tabere au murit în cel mai recent conflict. Multe familii încă așteaptă să afle vești despre cei dați dispăruți.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata