NordNews
Avem ce spune

Tânărul din Toronto ar fi comis atacul din cauza urei față de femei

Alek Minassian, tânărul care a intrat cu maşina în pietoni, în Toronto, a fost acuzat de 10 crime cu premeditare şi de 13 tentative de omor. Un posibil motiv al gestului său ar putea fi ura faţă de femei, pentru că ar fi fost de multe ori respins de acestea.
Bărbatul de 25 de ani postase, cu doar câteva minute înainte de a urca la volan, un mesaj pe Facebook în care se declara soldat al „revoltei celibatarilor involuntari”.
Tot acolo îl lăudă pe  Elliot Rodger, un american care a ucis 6 oameni, în 2014 în California, din răzbunare.
„Rebeliunea Incel a început deja! Vom înlătura toţi „Chads” şi „Stacys”! Veneraţi-l pe gentlemanul suprem Elliot Rodger!”, a scris Minassian pe Facebook.
El s-a referit şi la grupul misogin „incel” de la Reddit. Termenul „incel” se referă la un grup interzis de pe site-ul Reddit, folosit de Rodger, unde bărbaţii tineri se plângeau că nu sunt atrăgători şi că nu au parte de activitate sexuală, de cele mai multe ori dând vina pe femei, potrivit News.ro.
Chads şi Stacys înseamnă femeile şi bărbaţii atractivi care sunt percepuţi ca „indisponibili” pentru „incels”, prescurtare de la „celibatar involuntar”.
Cele mai multe dintre victimele tânărului sunt femei, au confirmat anchetatorii, dar spun că nu au deocamdată probe care să demonstreze că le viza în mod special
Acidentul soldat cu zece morţi şi 15 răniţi, a avut loc în timp ce o camionetă a trecut de pe carosabil pe trotuar, între pietoni, luni, 23 aprilie, la Toronto.
Sursă: Digi24

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata