NordNews
Avem ce spune

Tânărul director FEE-NORD și-a scos automobilul de lux la vânzare. Cum a reușit să „mintă” ANI-ul

Directorul întreprinderii de stat  „Furnizarea Energiei Electrice Nord” FEE-NORD, Serghei Gramma, care s-a remarcat prin vacanțele de lux și salarii crase și-a scos automobilul la vânzare. Acesta cere pe bijuteria pe patru roți aproape 22 de mii de euro. Este vorba de un BMW seria 5, fabricat în 2014 pe care, conform declarației de avere și interese personale l-a procurat cu 200 de mii de lei.

Anunțul cu privire la vânzarea BMW-lui a fost  publicat pe un site de specialitate, duminică 30 mai. Potrivit înștiințării  de pe pagina web, Serghei Gramma, care mai este și Consilier municipal de Bălți din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), își vinde automobilul, folosind un intermediar.

În data 23 martie curent, Serhei Gramma într-o discuție telefonică cu reporterul portalului de știri nordnews.md a declarat că și-a cumpărat automobilul în credit. În urma analizei declarației de avere și interese personale ale lui Gramma am observat că acesta a luat un credit de la o bancă comenrcială în valoare de 150 de mii de lei, echivalentul pe atunci a peste 7 mii de euro. Tânărul director a mai adăugat 2,5 mii de euro și a cumpăart BMW-l.

În cadrul aceleiași discuții telefonice, directorul de FEE-NORD a precizat că „ Referitor la mașină, în momentul în care am cumpărat-o aceasta se afla în stare tehnică precară și nu putea fi pusă în circulație rutieră, de aici vine și prețul de 200 de mii de lei”. 

Important de menționat că, în mediu, pe piața din R. Moldova, prețul unui astfel de automobil se cifrează la 20 de mii de euro.

Am încercat să luăm legatura cu Serghei Gramma pentru a afla câți bani a investit în BMW-l defectat, pe care l-a cumpărat cu 9 500 de euro oficial, iar neoficial  cu 23 de mii de euro.

De asemenea Redacția Portalului de știri NordNews.MD solicită de la inspectorii de integritate  al Autorității Naționale de Integritate să se autosesizeze pe acest caz.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"