NordNews
Avem ce spune

Tânărul socialist, prins cu droguri, a revenit în Penitenciarul Nr.13

Liderul organizației de tineret „Garda Tânără” din sectorul Botanica al PSRM, Ivan Statnîi, reținut la sfârșitul lunii august pentru contrabanda și comercializarea drogurilor, a revenit din nou în Penitenciarul Nr.13, informează Realitatea.

Potrivit sursei, decizia a fost luată de magistrații de la Curtea de Apel, acum două zile, după ce la data de 22 Septembrie, magistrații de la Ciocana l-au trimis în arest la domiciliu.

Magistrații Curții de Apel au admis recursul procurorilor și au casat decizia judecătorului Sergiu Bularu, de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana. Astfel, pe numele lui Statnîi a fost emis un nou mandat de arest pentru 30 de zile, iar acesta a fost plasat din arest la domiciliu –  în arest la Penitenciarul Nr.13.

Totodată, cu mandate de arest pentru 30 de zile în penitenciar s-au ales și ceilalți doi suspecți, care anterior la fel au fost plasați în arest la domiciuliul. Unul dintre ei s-a ales cu mandat de arest în aceeași zi cu Statnîi, iar în cazul celui de-al doilea, decizia a fost luată astăzi la Curtea de Apel.

Amintim că la începutul lunii curente IGP a emis un comunicat cu privire la reținerea a trei persoane într-un dosar  pentru „contrabanda și comercializarea drogurilor sintetice de tip PVP prin intermediul magazinelor online” pe  teritoriul mun.Chișinău, unul dintre aceștia fiind liderul grupării, Ivan Statnîi, un tânăr de 21 de ani, membru activ al PSRM și Gărzii Tinere.

În cadrul perchezițiilor efectuate, polițiștii au ridicat mai multe pachețele cu droguri de tip PVP (sare) cu masa totală de peste 3kg, telefoane mobile, calculatoare și altă tehnică de calcul, carduri bancare emise pe persoane terțe, peste 20000 de pachețele de tip Zip-lock care urmau să fie utilizate pentru ambalarea drogurilor, cântare electronice la scara mică, etc.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de aproximativ 1.800.000 lei.

Conform analizei înscrisurilor de ciornă ridicate în timpul perchezițiilor suspecții, de la începutul anului 2021 până în prezent  au realizat prin intermediul aplicației Telegram peste 20 kg droguri de tip PVP.

Aici este de menționat că un alt membru PSRM a fost reținut de oamenii legii, după ce s-ar fi depistat o seră cu cânepă indiană de aproximativ 5 milioane de lei în raionul Orhei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata