NordNews
Avem ce spune

Țara care ignoră pandemia își îndeamnă cetățenii să se roage lui Dumnezeu

Alături de Belarus, Nicaragua este una dintre țările în care autoritățile ignoră pandemia de COVID-19. În statul din America Centrală, viața decurge normal. Fără măsuri de urgență și distanțare socială, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla. 

Totodată, campionatul de fotbal național continuă, în ciuda faptului că jucătorii sunt speriați și evoluează cu măști pe față, pentru a se feri de infecție.  Nouă dintre cele zece cluburi din prima divizie locală au fost de acord să continue meciurile, scrie Digisport.ro.
Daniel Ortega, președintele statului Nicaragua, nu a mai apărut în public de câteva săptămâni. Soția sa, Rosario Murillo, a făcut un apel controversat, sfătuindu-i pe localnici să își întoarcă fața spre religie, ca să scape de COVID-19.
”Putem depăși asta prin responsabilitate, serenitate și, peste toate, prin credință în Dumnezeu. El ne apără și ne salvează de asta”, a spus soția președintelui, citată de CNN.
Străinii din țară sunt înfricoșați de această situație. ”Dacă refuzăm să jucăm, o să fim concediați”, a spus argentinianul Leandro Figueroa în presa din țara sa, citat de AS.
”E incredibil că încă se joacă. Merg la antrenamente cu mașina, nu mă mai duc cu autobuzele, care sunt pline. E riscant”, a povestit jucătorul argentinian. Nicaragua e singurul stat din America Centrală în care fotbalul continuă.
Guvernul din Nicaragua a raportat până acum doar două cazuri de coronavirus, dar toți se tem că, de fapt, există mai mulți infectați. ”Sunt mai multe, dar autoritățile le ascund, pentru a nu se crea panică”, crede Leandro Figueroa.
Un alt fotbalist străin, chilianul Hector Vega, a povestit ce se întâmplă în Nicaragua. ”Aici este o dezinformare brutală. Președintele nu e interesat de coronavirus”, a zis jucătorul, în presa din Chile.
Vega a adăugat că odată ce COVID-19 se va răspândi, în țară va fi un dezastru, din cauza lipsei spitalelor. El a spus că vrea să se întoarcă în Chile și că și-a informat deja șefii. Doar că n-o poate face decât cu un avion militar, zborurile de linie fiind închise.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata