NordNews
Avem ce spune

Țara care oferă 2.000 de euro pentru fiecare cuplu care aduce pe lume un copil

Statul grec vrea să stimuleze cuplurile să aibă copii pentru a contracara scăderea populaţiei care va fi drastică, conform estimărilor, în următoarele decenii. Statele europene se confruntă cu îmbătrânirea populaţiei și oferă stimulente pentru naşteri. E un curent fără precedent. Cuplurile din Grecia care urmează să devină părinţi vor primi două mii de euro din partea statului.

Populaţia Greciei s-ar putea diminua cu 30% în următoarele trei decenii. Pînă în 2050, peste 35% din populaţia ţării va avea cel puţin 65 de ani, ceea ce înseamnă o povară pentru programul de protecţie socială.
În celălalt capăt al continentului, Finlanda introduce concediu de şapte luni pentru fiecare părinte, plătit în mod egal. Femeile însărcinate vor primi încă o lună pe lângă acest concediu, iar părinţii singuri vor putea folosi alocaţia oferită pentru doi părinţi.
Ungurii au introdus şi ei un set de măsuri speciale pentru a mări natalitatea, dar acolo stimulentele sânt pentru mamele-eroine, cu cel puţin patru copii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata