NordNews
Avem ce spune

Țara care te despăgubește cu 3.000$ dacă te infectezi cu coronavirus pe teritoriul său în timpul vacanței

După câteva luni fără venituri din turism, țările din întreaga lume încearcă să convingă din nou vizitatorii să aleagă destinațiile respective. Unele state vor să le arate turiștilor că destinația este una sigură, iar pentru asta oferă garanții de până la 3.000 de dolari pentru cei care se infectează cu coronavirus cât timp sunt în vacanță. Altele oferă reduceri considerabile la pachtele turistice sau zboruri gratis spre destinațiile respective, scrie Digi24.ro.

Diverse țări aleg să lanseze campanii competitive care să convingă turiștii îngrijorați de pandemie că aleg o destinație „sigură”.
Una dintre cele mai inedite oferte vine din Uzbekistan, unde autoritățile au anunțat că oferă 3.000 de dolari turiștilor care se infectează cu noul coronavirus în timpul vacanței petrecute în această țară. Oferta face parte dintr-o campanie numită „Uzbekistan: garanția unei călătorii sigure”, inițiată de autorități pentru a-i asigura pe turiști că nu există niciun pericol pentru a se infecta în țara lor.
De asemenea, în Cipru autoritățile se angajează să acopere costurile pentru cazarea, mâncarea și tratamentul celor care se infectează cu coronavirus în timpul șederii.
Oferte atractive vin și din destinații exotice. Stațiunea mexicană Cancun a lansat o campanie „Vino la Cancun 2×1”, care va oferi, aparent, două nopți gratuite de cazare pentru fiecare două nopți plătite și va rambursa tariful pentru un bilet de avion, astfel încât vizitatorii să poată aduce cu ei un însoțitor.
În Elveția, a fost lansat programul „Geneva Boxes”care conține pachete hoteliere cu reduceri de până la 65%.
Într-un sondaj recent realizat de Asociația Internațională a Transportului Aerian, 45% dintre respondenți au spus că speră să călătorească în câteva luni de la pandemie, în timp ce 33% au indicat că vor evita călătoriile în viitor pentru a reduce riscul se infecta cu noul coronavirus.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"