NordNews
Avem ce spune

Târgul de Crăciun de la Strasbourg, anulat. O astfel de măsură s-a mai luat doar în perioada războiului

Cel mai popular târg de Crăciun din Franța, din orașul Strasbourg, a fost anulat joi din cauza transmiterii accelerate a coronavirusului în zonă. Autoritățile orașului au declarat că situația de sănătate se deteriorează la Strasbourg și că ar trebui să intre în vigoare în curând o stingere de seară. O astfel de măsură s-a mai luat doar în perioada războiului, scrie ziarulnațional.md.

Târgul de Crăciun de la Strasbourg a fost anulat din cauza transmiterii accelerate a SARS-CoV-2. Mai exact, edilul oraşului Strasbourg, Jeanne Barseghian, a anunţat că municipalitatea anulează târgul de Crăciun din cauza agravării situaţiei sanitare, renunţând la cele 300 de căsuţe prezente în mod tradiţional în piaţă, dar păstrând spectacolele.
„Am luat decizia să acordăm prioritate variantei fără căsuţe”, a declarat Jeanne Barseghian, într-o conferință de presă. Cu toate acestea, bradul de Crăciun din piaţa Kleber, în centrul oraşului, va fi instalat la fel ca în anii precedenţi, iar ”animaţiile” şi ”spectacolele de stradă ale artiştilor” vor fi menţinute, a adăugat aceasta. „Strasbourgul nu trăiește într-un balon. Suntem în proces de a ne deplasa în zona de alertă maximă din orașul nostru, cu măsuri din ce în ce mai restrictive, nu numai aici, ci și în restul Franței și Europei, în special în Germania, ceea ce sugerează o prezență foarte, foarte scăzută pentru ediția din 2020 ”, subliniază primarul.

Amintim că, în contextul creșterii numărului de noi cazuri de Covid-19, autoritățile franceze extind interdicția de a ieși din case pentru o mare parte a teritoriului și va viza 46 de milioane de locuitori. Este vorba despre limitarea accesului în spațiile publice.
Premierul Jean Castex a anunțat, joi, interdicția de a ieși din case impusă cetățenilor francezi în principalele orașe va fi extinsă.

Măsura intra în vigoare de sâmbătă: „Săptămânile care vor veni vor fi dure”, a avertizat șeful guvernului. Până în prezent, nouă metropole sunt deja supuse unor blocaje de noapte între orele 21:00 și 06:00, de sâmbătă, fiind vorba de Paris, Lille, Lyon, Marsilia, Rouen, Grenoble, Saint-Étienne, Montpellier și Toulouse.

Ministerul Sănătăţii din Franța a raportat joi 41.622 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, un record de la debutul pandemiei. Astfel, țara va ajunge la un milion de persoane contaminate (999.043), iar rata de pozitivitate a crescut de la 14,3% față de 13,7% ieri și doar 4,5% la începutul lui septembrie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata