NordNews
Avem ce spune

Târgul de Crăciun de la Strasbourg s-a redeschis

Târgul de Crăciun de la Strasbourg şi-a redeschis vineri porţile în condiţii de securitate ridicată, după ce poliţia franceză a reuşit să îl ucidă pe autorul atacului terorist care a avut loc marţi în oraşul din estul Franţei, în care patru persoane au murit şi alte 12 au fost rănite, relatează MEDIAFAX.ro.
Autorul atacului, Cherif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în cartierul Neudorf din Strasbourg, după ce un schimb de focuri cu poliţia, punând astfel capăt unei operaţiuni de două zile care a implicat mai mult de 700 de membri ai forţelor de securitate.
Cea de-a patra victimă, un cetăţean italian, a fost anunţată vineri.
Vineri, jurnalistul italian în vîrsta de 29 de ani, Antonio Megalizzi, a murit ca urmare a rănilor suferite, în ceea ce primarul din Strasbourg, Roland Ries, a spus că a fost, fără îndoială, un act de terorism.
Ministerul italian de Externe a comunicat că Megalizzi s-a aflat la Strasbourg pentru a urmări sesiunea plenară a Parlamentului European pentru reţeaua de radio Europhonica.
Ries şi-a exprimat satisfacţia că Chekatt a fost ucis şi a spus că toţi cei din Strasbourg, şi de la graniţa cu Germania, au simţit acelaşi lucru.
Trupele franceze, care au fost folosite pentru a consolida securitatea naţională, după ce un val de atacuri islamiste au început în Franţa în 2015, au stat la pază în piaţa în aer liber.
Atacul asupra renumitului târg de Crăciun de la Strasbourg, o ţintă plină de simboluri religioase, a evocat dificultăţile Franţei în integrarea celei mai mari minorităţi musulmane din Europa de Vest şi în lupta cu militanţii locali inspiraţi de Statul Islamic.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"