NordNews
Avem ce spune

Tariful pentru primii 150 de metri cubi de gaze pentru consumatorii casnici nu va crește

Pentru primii 150 de metri cubi de gaze tariful nu va crește pentru consumatorii casnici, indiferent de decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică. Anunțul a fost făcut de către premierul Natalia Gavrilița, în debutul ședinței de Guvern, transmite IPN. 

„Pentru consumatorii casnici de gaze naturale, tariful în februarie și martie, pentru primii 150 de metri cubi consumați, nu va crește. Vom rămâne la mecanismul în care primii 50 de metri cubi vor costa 6,8 lei, iar următorii 100 – vor costa 7,9 lei. Mai mult, am decis că vom veni cu programe de compensații și pentru anumiți agenți economici. Referitor la aceste compensații, avem în lucru mai multe scenarii care urmează, inclusiv să fie discutate cu reprezentanții agenților economici”, a notat șefa executivului.

Guvernul va lua în calcul opțiuni de susținere a întreprinderilor consumatoare de gaz care produc bune de primă necesitate – pâine, lapte etc., dar și companiile mici și mijlocii consumatoare de gaze. „Luăm în calcul și alte programe care ar putea duce la creșterea puterii de cumpărare a unor categorii de angajați și pentru familiile vulnerabile”, a mai spus premierul.

Moldovagaz a propus majorarea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale. Tariful la gazele naturale furnizate la punctele de ieșire din rețelele de distribuție de presiune joasă se propune să fie ridicat de la 10,196 lei la 14,437 lei pentru un metru cub (fără TVA), de presiune medie – de la 8,586 lei la 12,827 lei pentru un metru cub și de presiune înaltă – de la 8,268 lei la 12,509  lei pentru un metru cub.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"