NordNews
Avem ce spune

Ţările europene unde de astăzi se ridică o parte din interdicţiile de carantină

Mai multe ţări europene încep săptămâna cu măsuri provizorii de relaxare a interdicţiilor din timpul epidemiei. Ridicarea treptată a măsurilor de carantină este influenţată de încetinirea ratei de răspândire a noului virus şi a capacităţii mari de testare pentru o identificare rapidă a contacţilor, informează digi24.ro

Tot de luni, Polonia va redeschide locurile de promenadă, parcurile şi pădurile, iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii.
Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou. Cu toate acestea, Spania, care are una dintre cele mai stricte blocaje ale Europei, şi Franţa au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni. În Spania, însă, copiilor li se vor permite reluarea activităţilor în timpul liber de săptămâna viitoare.
În lume, unele zone din India reduc regulile stricte, începând de astăzi. Afacerilor agricole, lucrărilor publice şi băncilor li s-a permis reluarea activităţii, iar unele forme de transport de marfă vor fi, de asemenea, autorizate.
O veste bună va veni şi din Noua Zeelandă – care începând de săptămâna viitoare va coborî un nivel de restricţii, de la cel mai înalt nivel 4 până la 3.
Companiile vor avea voie să primească personalul, iar şcolile pot începe pregătirea pentru a primi elevii la clase. Tendinţa continuă şi în capitala chineză Beijing, care a redeschis până acum 73 de situri turistice importante, inclusiv mai multe zone de-a lungul Marelui Zid.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata