NordNews
Avem ce spune

VIDEO | Tăt’ îi sub control: pâinea și laptele se scumpesc

În plină criză, în Republica Moldova s-au scumpit principalele produse alimentare: laptele și pâinea. În magazine, produsele lactate s-au scumpit cu 25, 50, 75 bani și chiar cu un leu, iar unele feluri de pâine au crescut în preț cu până la 50 de bani. Majorările au stârnit nemulțumiri.


Noi nu trăim, dar supravețuim. Să trăiască Dodon așa, da … să trăiască cei care stau in fotolii de 30 de ani și nu fac nimic și a adus țara la sapă de lemn.

O sticlă de lapte de 1,5 litri direct de la producător costă acum cu cinci lei mai mult.

O sticlă costă 20 de lei, asta înseamnă că un litru costă 13 lei, nu este scump pentru necesită multă muncă. În perioada rece a anului, laptele este mai scump pentru că este mai gras și mai puțin, a spus Mihail Grumeza.

În același timp, la punctul de colectare din satul Iabloana, un litru de lapte costă 4 lei și 25 de bani, asta dacă grăsimea acestuia este de 3,5%. Toamna, când laptele are un conținut ridicat de grăsime prețul pentru un litru ajunge și la cinci lei.

Dacă omul are o anumită cantitate de lapte, statul trebuie să-și onoreze obligațiunile și să plătească o anumită sumă de bani pentru că o dată dacă ar mări prețurile la puncte s-ar mări și prețurile la magazine. 

Așa este conducerea, statul nu prețuiește deloc munca noastră de la țară, asta este realitatea. Totul este scump, trebuie să cumperi nutrețul, pentru tot trebuie să dai bani.

Chiar într-adevăr, cât costa laptele în magazin și cum este laptele de casă și cel de la magazin. Îmi pare rău, dar altă ieșire din situație nu este.

Muncim, dar rămânem numai cu munca. Nu avem profit dacă vindem laptele atât de ieftin, dar unde pot să mă mai duc cu dânsul? 

Iar un combinat din Bălți a scumpit unele prețuri la pâine cu până la 50 de bani.

S-a scumpit pâinea neagră. Iată acesta darnețkii, baradinskii s-au scumpit, unele s-au scumpit cu 25 de bani.

Pensia au majorat-o cu un procent, dar trebuie să cumpăram pâinea cu zece lei.

De-ar mări pensia mai mult. Au majorat-o cu 17 lei, aș spune un cuvânt mai urât, dar nu zic nimic.

Eu ridic o pensie de 1600 de lei, nu avem chiar nicio bucurie. Dar, ce să facem? 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"