NordNews
Avem ce spune

Tauber: Dodon și Chicu, se apropie ziua când 100.000 de oameni vor veni în piață și vă vor scoate din clădirea Guvernului și a Președinției

Locuitorii raionului Orhei au declarat vot de neîncredere Guvernului Chicu și guvernării țării pentru abuzurile și discriminarea la care sunt supuși cetățenii acestui raion. O declarație a locuitorilor raionului Orhei la acțiunea de protest de duminică la „OrheiLand” a fost citită de deputata Marina Tauber.

Potrivit declarației, locuitorii raionului declară vot de neîncredere guvernului Chicu și întregii guvernări în frunte cu Igor Dodon.

Anunțăm, de asemenea, nesupunere civică față de acestea și față de toate actele și hotărârile ilegale îndreptate împotriva cetățenilor pe care le-au emis, sau, eventual, le vor mai adopta actualele autorități temporare ale Republicii Moldova”, se menționează în declarația citată.

Pentru noi, această clică de hoți și de aventurieri politici, care reprezintă racket de stat, nu poate fi considerată guvernarea țării”, susțin semnatarii declarației.

În document se mai spune că interdicțiile ce vizează „OrheiLand” nu au nimic în comun cu situația pandemică sau cu încălcarea normelor sanitare.

Acțiunile sunt de natură strict politică și îndreptate împotriva celor care au stat la baza „OrheiLand” de la început și până în prezent – primarul de onoare al municipiul Orhei, Ilan Șor și echipa Partidului Politic “ȘOR”, se subliniază în document.

În declarație se mai spune că timp de două săptămâni poliția, în număr mare, la comanda directă a lui Igor Dodon și Ion Chicu, nu doar că împiedică activitatea parcului de distracții și odihna vizitatorilor, dar a trecut la intimidări și amenințări, agresiuni verbale la adresa cetățenilor.
Înainte de citirea declarației, Marina Tauber a menționat că la acțiunea de la „OrheiLand” au participat peste 5000 de persoane, dar dacă lucrurile vor continua așa, numărul manifestanților va ajunge la 100000, care deja vor protesta la Chișinău.

Data viitoare promitem că vom veni mai mulți la Chișinău și vă veți convinge ce înseamnă puterea orheienilor. O să vă scoatem de urechi din clădirile voastre confortabile”, a declarat vicepreședinta Partidului „ȘOR”.

După declarațiile Marinei Tauber, toate caruselurile și atracțiile de la „OrheiLand” au fost repuse în funcțiune în aplauzele miilor de cetățeni adunați.
Precizăm că peste 5000 de cetățeni au protestat azi la „OrheiLand”, cerând redeschiderea parcului „OrheiLand”, pe care autoritățile centrale l-au închis abuziv la sfârșitul lunii iunie. Oamenii au scandat „Jos mâinile de pe „OrheiLand” și „Victorie!”.
Amintim că reprezentanții poliției au blocat activitatea „OrheiLand” la finele lunii iunie, făcând trimitere la o decizie controversată a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică. Vizitatorii parcului și orheienii s-au opus în câteva rânduri abuzurilor, dar ulterior poliția a blocat din nou activitatea parcului, chiar dacă acesta corespunde tuturor normelor și aici au fost luate măsuri sporite pentru protejarea sănătății vizitatorilor. Autoritățile locale din Orhei și Partidul „ȘOR” califică interdicțiile drept politice și abuzive.

P.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"