NordNews
Avem ce spune

Taxa pentru folosirea drumurilor va fi distribuită 100% în bugete locale

Taxa pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, percepută conform legislației fiscale, nu va fi sursă de venituri ale fondului rutier. Aceasta va fi distribuită în mărime de 100% unităților administrativ-teritoriale de nivelul întâi, iar astfel va ajunge în bugetele locale. Prevederea se conține în proiectul politici bugetar-fiscale pentru anul 2022, scrie deschide.md

Se propun modificări și la Legea fondului rutier. Mai exact, noțiunea de „drumuri locale” se va substitui cu „drumuri de interes raional/municipal”. Potrivit autorilor, astfel se aduce o claritate pentru care categorie concretă a drumurilor publice locale se distribuie mijloace din fondul rutier, în funcție de kilometri administrați.

Ministerul Finanțelor precizează că modificările au ca finalitate creșterea posibilităților financiare ale bugetelor locale de nivelul întâi pentru finanțarea infrastructurii drumurilor publice locale din teritoriul administrat, păstrând condiționalitatea utilizării mijloacelor conform destinației.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"