NordNews
Avem ce spune

Teatrele din Chișinău se întorc la muncă

Teatrele din Chișinău își redeschid ușile pentru spectatori. O decizie în acest sens a fost aprobată miercuri, 6 ianuarie, de către Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău, scrie cotidianul.md.

 

Primarul Capitalei, Ion Ceban, a declarat că membrii Comisiei, au luat această decizie în urma mai multor scrisori din partea actorilor.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a luat în calcul solicitarea mea de ieri, după ce au parvenit în adresa primăriei mai multe scrisori din partea actorilor care roagă disperați să își reia munca. Membrii comisiei întruniți în ședință au analizat situația și au ajuns la concluzia că teatrele pot activa cu păstrarea tuturor măsurilor de sănătate publică și condițiilor de siguranță sanitară în contextul pandemiei Covid”, a anunțat Ceban.

 

Prezența în sălile de spectacole trebuie să fie de 50 de procente din capacitatea sălii, pentru a fi păstrată distanța. De asemenea, este obligatorie dezinfectarea, termometria vizitatorilor, purtarea măștilor, iar spectacolul nu trebuie să dureze mai mult de două ore.

 

La fel, se va permite organizarea evenimentelor concertistice în aceleași condiții. Totodată, copii se întorc la școală după programul de învățare de până la vacanță.

 

Este complicat pentru toți noi în aceste condiții. Dar trebuie săă

 luăm în calcul și toate circumstanțele. Suntem în continuare la datorie, ne facem munca și avem grijă de medicii noștri”, a comentat primarul Capitalei, Ion Ceban.

Menționăm că, în cadrul ședinței din 27 noiembrie, s-a decis ca teatrele să își sisteze activitatea.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata