NordNews
Avem ce spune

Primul turneu al Teatrului Național ,,I.L.Caragiale” din București ajunge în R. Moldova. Actorii români vor urca și pe scena din Bălți

Teatrul Național „I.L.Caragiale” din București va ajunge pe scena teatrului bălțean unde va prezenta piesa „ActOrchestra”, o poveste plină de umor, cu trei personaje pornite pe imprevizibilul drum al supremației pe scenă, un concert transpus într-o poveste veselă, sonoră, ritmată. Proiectul este finanțat integral de DRRM, în parteneriat cu Ministerul Culturii din Republica Moldova. Accesul în sala Teatrului Național „Vasile Alecsandri” va fi gratuită. 

Noul proiect cultural organizat de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM) are drept scop susținerea organizării primului turneu al Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București în mai multe orașe din Republica Moldova.

„Sub titlul „Turneul Actorilor Români”, proiectul cultural de amploare aduce în zilele de 28 iunie, 30 iunie și 2 iulie producția Teatrului Național din București, „ActOrchestra”, în săli de spectacole din Cahul, Chișinău și Bălți”, se arată într-un comunicat emis de Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova.

Programul spectacolelor din cele trei orașe, în perioada 28 iunie – 2 iulie, este următorul:
– 28 iunie 2023, ora 17:00, la Teatrul Național „B. P. Hașdeu” din Cahul
– 30 iunie 2023, ora 19:00, la Teatrul Fără Nume din Chișinău
– 2 iulie 2023, ora 18:00, la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți.

Prima piesă prezentată în cadrul turneului a fost „Figuranta” – un one-woman-show de excepție, semnat de Tania Popa (născută în Republica Moldova, la Căușeni), ce s-a jucat la 28 aprilie 2023, cu sala plină, la Teatrul Fără Nume din Chișinău.

Amintim că DRRM promovează valorile românești peste Prut și susține, prin acest proiect, întâlnirea actorilor Teatrului Național „I.L.Caragiale” din București cu publicul din mai multe localități din Republica Moldova, în scopul înlesnirii accesului cât mai larg al acestuia la cultura și limba română.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"