NordNews
Avem ce spune

Tentative de transportare a bunurilor fără acte de proveniență la frontiera  de nord a țării

Polițiștii de frontieră din Direcția regională NORD au înregistrat patru tentative de transportare a bunurilor fără acte de proveniență și utilizare a documentelor neautentice. În cercetări sunt vizați doi conaționali și alti doi cetățeni   ai Ucrainei.
Echipa mobilă  a observat un lot de marfă pe bancheta din spate a unui automobil  BMW 525 D cu plăcuțele de înmatriculare moldovenești, care se deplasa pe traseul Briceni-Cotiujeni. Bărbatul în vârstă de 36 de ani, locuitor al satului Larga, raionul Briceni  a  ticsit articole vestimentare și în  portbagaj.  Moldoveanul nu a putut prezenta acte de însoțire a mărfii transportate. În scopul evaluării bunurilor și cercetării cazului sub toate aspectele legale, mijlocul de transport a fost reținut pe teritoriul sediului Sectorului Poliției de Frontieră Briceni cu întocmirea procesului verbal.
Alte două cazuri privind neveridicitatea a două procuri, eliberate și semnate de același notar lituanian, au fost semnalate în punctul de trecere Briceni – Rossoșani, pe sensul de ieșire din țară. Polițiștii de frontieră documentează doi cetățeni ai Ucrainei care s-au prezentat la linia de control la doar câteva minute diferență. Primul în vârstă de 38 ani se afla la volanul autoturismului Opel de model Astra-G, iar al doilea un tânăr de 31 de ani conducea mijlocul de transport Opel de model Vivaro. Ambele mașini erau înmatriculate pe teritoriul R. Lituania. Printre actele necesare pentru a fi prezentate la control, bărbații au oferit spre examinare și împuternicirile notariale în conținutul cărora puteau fi remarcate ușor greșeli uzuale din punct de vedere gramatical, care le completa pe cele de adresă incorectă și ștampila nevalabilă. Conform informațiilor deținute notarul indicat în procură și-a suspendat activitatea.
Încheie șirul ilegalităților un moldovean în vârstă de 30 ani care a prezentat pe lângă actul de călătorie, permisul de conducere eliberat de autoritățile ruse care s-a dovedit a fi falsificat. Incidentul a fost înregistrat în punctul de trecere Otaci, pe direcţia intrare în țară. Acesta era la volanul mijlocului de transport Mercedes 112 CDI înmatriculat în Republica Moldova. În timpul controlului de frontieră, cu ajutorul tehnicii special, s-a constatat că permisul de conducere semnala lipsa unor indici care confirmă originalitatea.
Polițiștii de frontieră au întocmit, în toate cazurile, procese verbale de ridicare a documentelor falsificate și trasmitere către expertiză. Persoanele riscă  amendă în mărime de până la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"