NordNews
Avem ce spune

Test de cultură generală. Care este diferența dintre masă și greutate?

Termenii „masă” și „greutate” nu înseamnă același lucru. Diferența dintre masă și greutate constă în faptul că masa reprezintă cantitatea de materie dintr-un material, în timp ce greutatea este o măsură a modului în care forța de gravitație acționează asupra acelei mase.

Masa este măsura cantității de materie dintr-un corp. Masa este indicată cu m sau M.

Greutatea este măsura forței care acționează asupra unei mase din cauza accelerației datorate gravitației.

În cea mai mare parte, atunci când se compară masa și greutatea pe Pământ – fără a se deplasa!- valorile pentru masă și greutate sunt aceleași.

Dacă vă schimbați locația în raport cu gravitația, masa va rămâne neschimbată, dar nu și greutatea. De exemplu, masa corpului dumneavoastră este o valoare fixă, dar greutatea dumneavoastră este diferită pe Lună în comparație cu cea de pe Pământ.

Masa este o proprietate a materiei. Masa unui obiect este aceeași peste tot. Greutatea crește sau scade odată cu creșterea sau scăderea gravitației.

Masa nu poate fi niciodată egală cu zero. Masa poate fi zero dacă asupra unui obiect nu acționează gravitația, ca în spațiu.

Masa nu se modifică în funcție de locație. Greutatea variază în funcție de locație. Masa este o mărime scalară. Ea are o mărime. Greutatea este însă o mărime vectorială. Ea are o mărime și este îndreptată spre centrul Pământului sau spre un alt puț gravitațional, scrie Thought.Co.

Masa poate fi măsurată cu ajutorul unei balanțe obișnuite.

Termenii ,,masă” și ,,greutate” nu înseamnă același lucru

Greutatea se măsoară cu ajutorul unei balanțe cu arc. Masa se măsoară de obicei în grame și kilograme. Greutatea se măsoară adesea în newtoni, o unitate de forță.

În timp ce masa unei persoane nu se schimbă în alte părți ale Sistemului Solar, accelerația datorată gravitației și greutății variază dramatic. Calculul gravitației pe alte corpuri, ca și pe Pământ, depinde nu doar de masă, ci și de cât de departe este „suprafața” de centrul de greutate.

Pe Pământ, de exemplu, greutatea dumneavoastră este puțin mai mică pe vârful unui munte decât la nivelul mării. Efectul devine și mai dramatic în cazul corpurilor mari, cum ar fi Jupiter.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"