NordNews
Avem ce spune

Testul ce poate detecta toate tipurile de cancer în doar 10 minute

Cercetătorii au dezvoltat un test ce poate fi utilizat pentru depistarea tuturor tipurilor de cancer. Acesta are la bază o semnătură unică a ADN-ului ce pare să fie comună pentru toate tipurile de cancer, scrie DESCOPERĂ.ro
Testul trebuie realizat pe oameni, iar analizele clinice sunt necesare înainte ca specialiştii să fie siguri că poate fi utilizat în scop medical. Conform Science Alert, fiecare tip de cancer, fie că este de sân sau intestinal, conţine diferenţe genetice şi alte trăsături specifice.
Cercetătorii au încercat pentru o lungă perioadă de timp să descopere o modalitate de diagnosticare a tuturor tipurilor de cancer. Cercetarea arată că, în cazul cancerului, ADN-ul formează o structură unică atunci când este amplasat în apă. Structura este aceeaşi în cazul probelor de ADN prelevate din cancer mamar, de prostată sau intestinal, precum şi în cazul limfomului.
Specialiştii Universităţii din Queensland au utilizat această descoperire pentru a dezvolta un test de identificare a ADN-ului canceros în mai puţin de 10 minute.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata