NordNews
Avem ce spune

Testul negativ la COVID-19 nu scuteşte de autoizolare persoanele care vin în R. Moldova din zone roşii

Persoanele care vin în Republica Moldova din ţări clasificate ca zonă roşie, direct sau în tranzit, au obligaţia de a sta 14 zile în autoizolare, chiar şi dacă au test negativ la COVID-19. Precizările în cauză sunt făcute de directorul interimar al Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, Vasile Guştiuc, scrie adevărul.ro.

Vasile Guştiuc a spus că acestea sunt prevederile în vigoare, potrivit hotărârii Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică.  La intrarea în ţară, persoanele vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică, şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare de 14 zile, în locurile determinate.

Sunt exceptate de această obligaţie doar unele categorii, cum ar fi persoanele care călătoresc din motive de sănătate sau în interes profesional, membrii misiunilor diplomatice, ai misiunilor internaţionale etc., stipulate în hotărârea CNESP.

Vasile Guştiuc este de părere că o eventuală decizie  de scutire de obligaţia autoizolării în cazul testului negativ trebuie examinată minuţios cu specialiştii din domeniu.

În Republica Moldova este instituită stare de urgenţă în sănătate publică pe întreg teritoriul ţării în perioada 30 noiembrie 2020 -15 ianuarie 2021.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"