NordNews
Avem ce spune

Țîcu: Reunificarea – frica lui Dodon și a Moscovei

Declarația liderului neoficial al socialiștilor, Igor Dodon, prin care acesta a spus că vrea să schimbe Constituția, pentru a împiedica unioniștii să organizeze un referendum pentru Unirea cu România, arată frica acestuia și a Moscovei față de acest deziderat național. Opinia aparține deputatului Partidului Unității Naționale (PUN), Octavian Țîcu, scrie deschide.md.

„Dacă mai era cazul, Dodon ne-a arătat că nu se teme de aderarea RM la UE. Dodon și stăpânii săi se tem de Unire. Așa cum a fost în 1917-1918 și în 1989-1991. Declarațiile sale țâfnoase conform cărora după alegerile prezidențiale din toamnă va organiza un referendum prin care să modifice Constituția pentru a bloca reunificarea Republicii Moldova cu România arată în fapt principala frică a lui și a Moscovei: Unirea!”, scrie Țîcu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Țîcu, această inițiativă a lui Dodon nu împiedică aderarea la UE, ci Unirea, aderarea R. Moldova la blocul comunitar fiind o concepție irealizabilă.

„Nici Igor Dodon și nici Federația Rusă nu se tem de aderarea la UE care, vorba lui Caragiale, „este sublimă dar lipsește cu desăvârșire”.
Președintele marionetă nu încearcă să blocheze, prin modificarea Constituției, aderarea la UE ci Unirea deoarece, și Dodon știe asta, aderarea Republicii Moldova la blocul comunitar, în noul context european, este doar o utopie vândută astăzi de noii samsari de vise și speranțe, depășiți de realitățile politice”, susține deputatul.

Țîcu s-a referit și la „ultimul sondaj IMAS, care a scos în evidență că numărul unioniștilor a depășit cifra de 32%, fără a lua în calcul numeroasă diaspora basarabeană”. În opinia deputatului „acest sondaj, printr-un calcul matematic simplu, arată că numărul celor care cred în Unire îl depășește ușor pe cel al celor care cred în aderarea la UE”.

„Din cei 60 % care își doresc aderarea la UE mai mult de jumătate sunt unioniști. Basarabia se trezește Igor Nicolaevici, iar un popor deșteptat nu poate fi oprit nici măcar de schimbarea Constituției pe care, așa cum o schimbi tu, o putem schimba și noi”, a conchis Țîcu.

Amintim că, ieri, 25 februarie, Dodon a spus că vrea să schimbe Constituția, pentru a limita posibilitatea unioniștilor în organizarea unui referendum pentru Unirea cu România. Declarația a fost făcută de șeful statului la un post de televiziune afiliat PSRM.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata