NordNews
Avem ce spune

Tigrul care a mers 3.000 de kilometri

Tigrul, numit Walker, a călătorit aproximativ 3.000 km în nouă luni, parcurgând astfel cel mai lung traseu înregistrat vreodată de un tigru în India. Drumul a fost monitorizat cu ajutorul unui dispozitiv radio atașat la gâtul acestuia, scrie digi24.ro

Animalul, care are în prezent trei ani și jumătate, a plecat din sanctuarul în care trăia, aflat în vestul statului Maharashtra, în iunie anul trecut iar după drumul parcurs, felina s-a oprit într-un alt sanctuar din același stat, unde este singurul animal din specia sa, relatează BBC.

Conform informațiilor GPS înregistrate cu ajutorul gulerului radio, tigrul Walker a fost în peste 5.000 de locații din șapte districte ale statului Maharashtra, în cele nouă luni în care și-a căutat o nouă casă.

Pe parcursul celor 3.000 km parcurși, animalul a intrat în contact cu oamenii o singură dată, când „a rănit accidental” o persoană care l-a urmărit într-un desiș în care se odihnea. Din fericire, bărbatul a scăpat cu răni ușoare.

Acum, cei care se ocupă de bunăstarea animalelor din sălbăticie, se gândesc dacă ar trebui să aducă o femelă în sanctuar pentru ca Walker să aibă o parteneră. Tigrii nu sunt creaturi solitare, spun ei, și au un instinct natural de împerechere.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"