NordNews
Avem ce spune

Tinerii încă dorm. Cum s-a votat până la ora 13

21 la sută dintre locuitorii Republicii Moldova și-au votat președintele. Majoritatea alegătorilor au vârsta cuprinsă între 56-70 de ani – peste 40%, între 41-55 de ani – peste 23,69%. Totodată, doar 6% din tineri cu vârsta între 18 și 25 de ani și-au exercitat dreptul la vot. Astfel, la ora 13:00, numărul votanților ajunge sub 600 de mii.

Până acum, peste 41 de mii de moldoveni stabiliți în străinătate au votat. Totodată, președintele CEC, Dorin Cimil a declarat că în următoarele ore 16 secții de votare vor fi deschise în Statele Unite ale Americii și Canada:

La moment sunt înregistrate aglomerații la secțiile de votare din Belgia, Franța, Marea Britanie, Germania, Italia, Irlanda și România. În contextul pandemiei de COVID-19, facem îndemnul public ca diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită sanitară din statele de reședință”.

Precizăm că au fost deschise 2143 de secții de votare, inclusiv 139 peste hotare, și 42 pentru alegătorii din Transnistria.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata