NordNews
Avem ce spune

Tiraspolul a introdus mai multe restricţii în legătură cu infecţia de COVID-19

Autorităţile autoproclamatei rmn au introdus mai multe restricţii vizând  prevenirea coronavirusului de tip nou COVID-19. De monitorizarea situaţiei se ocupă un grup operativ creat special în acest scop, transmite MOLDPRES.

În ultimele zile la Tiraspol a fost deschisă o linie fierbinte, fiind făcut operaţional şi un registru electronic, care indică datele despre ieşirile şi intrările cetăţenilor pe teritoriul regiunii transnistrene.
De asemenea, în zonă a fost sistată activitatea instituţiilor de odihnă şi agrement, celor sportive şi cultural-artistice, care se află în încăperi. Toate instituţiile de învăţământ, inclusiv preşcolar, sunt închise până pe data de 5 aprilie. Un părinte din familiile cu copii de grădiniţă care nu au cu cine lăsa copilul îşi va putea lua concediu medical, fără a se deplasa la policlinică, prin intermediul telefonului.
Totodată, Tiraspolul a interzis trecerea hotarului aşa-numitei republici moldoveneşti nistrene pentru cetăţenii care nu dispun de paşapoarte sau acte de reşedinţă emise de autorităţile din stânga Nistrului.
În toate unităţile comerciale, farmacii ş.a. sunt introduse normele de distanţă socială şi cele igienico-sanitare, continuă să activeze pieţele şi alte obiective în spaţiu deschis, cu respectarea tuturor regulilor de prevenţie epidemiologică, iar două fabrici de textile din regiune au lansat linii pentru confecţionarea măştilor de protecţie.
La data de 16 martie, în regiunea transnistreană sunt înregistrate opt persoane ce au fost în contact cu bolnavi de coronavirus şi care se află acum în autoizolare la domiciliu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"