După ce magistrații de la Curtea de Apel au decis să-l plaseze pe Ruslan Popov din arest la domiciliu, în arest în izolator pentru 20 de zile, acesta a fost luat din față instanței de mascații de la SIS. Popov a declarat că decizia judecătorilor este ilegală.

Toate drepturile mi s-au încălcat în cadrul acestui proces. Investigațiile s-au pornit în lipsa unei bănuieli rezonabile că s-a comis o infracțiune și temeiuri că eu să fiu reținut și deținut în detenție nu au existat cu desăvârșire și la baza acestor investigații au fost puse niște documente false.”, a declarat Ruslan Popov, adjunctul suspendat al Procurorului General suspendat

Avocatul lui Popov susține că va atacă decizia la CtEDO.

„Decizia este irevocabilă, nu se supune niciunei cai de atac, ceea ce ne deschide o cale pentru a merge la Curtea Europeană pentru Apărarea Drepturilor Omului, ceea ce nu vom ezită să o facem.”, Igor Hlopețchi, avocatul lui Ruslan Popov.

Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, fiind vizat într-un dosar de îmbogățire ilicită, după ce mascații de la SIS și ofițerii CNA au făcut perchizitii acasă la el. Ziarul de Garda scrie că Popov este cel mai bogat procuror adjunct, iar în 2020 a ridicat un salariu de peste 397 de mii de lei de la Procuratura Generală.