NordNews
Avem ce spune

Topul ţărilor care înregistrează anual cei mai mulţi turişti din lume

Franţa ocupă prima poziţie în topul ţărilor cele mai vizitate de turişti, cu 84,5 milioane de vizitatori anual, iar podiumul este completat de SUA şi Spania, potrivit Organizaţiei Mondiale de Turism, scrie mediafax.ro.
În ciuda faptului că localnicii sunt descrişi mai degrabă ca neospitalieri şi a limbii care reprezintă pentru mulţi o barieră, Franţa s-a situat pe primul loc.
Pentru că este accesibilă din multe ţări europene, are multe obiective turistice, mâncare bună, vinuri excepţionale, coaste frumoase şi o capitală superbă, Paris.
SUA înregistrează 77,5 milioane de vizitatori anual. Printre atracţiile turistice se numără oraşele New York, Las Vegas, Los Angeles, Florida şi multe altele din cele 50 de state diverse.
Pe poziţia a treia în top se află Spania, cu 68,2 milioane de vizitatori anual, o destinaţie turistică de top – cu Madrid, Barcelona, Insulele Baleare, Sevilla, Malaga, plaje însorite, munţi, istorie, artă, gastronomie etc.
Topul 5 al celor mai vizitate ţări este completat de China, cu 56,9 milioane de vizitatori anual, şi Italia, cu 50,7 milioane de vizitatori anual.
Topul 10 este completat de Turcia – 39,8 milioane de vizitatori, Germania – 35 de milioane de vizitatori, Marea Britanie – 34,4 milioane de vizitatori, Mexic – 32,1 milioane de vizitatori, Rusia – 31,3 milioane de vizitatori.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"