NordNews
Avem ce spune

Tot mai puțini copii se nasc în R. Moldova. Câți micuți au venit pe lume în 2019

Tot mai puțini copii se nasc în R. Moldova. Potrivit Biroului Național de Statistică, în 2019, rata natalității a constituit puțin peste 12 nou-născuți la 1000 de locuitori, cea mai joasă rată din ultimii cinci ani. Astfel, la începutul anului curent, în țara noastră s-au înregistrat peste 583.000 de copii, scrie Agora.md. 

Potrivit BNS, din numărul copiilor născuți în 2019, 51,3% au fost băieţi. La fel, datele arată că femeile din mediul rural nasc la o vârstă mai tânără comparativ cu cele din mediul urban. Astfel, vârsta medie a mamei la prima naștere, în anul 2019, a fost aproximativ de 25 de ani. Femeile din mediul rural au născut la o vârstă de 24 de ani, comparativ cu cele din mediul urban – 27 de ani.
În același timp, aproape fiecare al cincilea copil s-a născut în afara căsătoriei. În mediul rural, în afara căsătoriei s-au născut 22,2% din copii.
Precizăm că astăzi, în mai multe țări din întreaga lume sărbătoresc Ziua Internațională a Copilului. Aceasta a fost menționată prima dată la Geneva, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, conform adoptării Declarației pentru Protecția Copilului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"