NordNews
Avem ce spune

Toți comercianții din piețele din Bălți revin la locurile de muncă

De azi, 1 iunie, piețele din Chișinău și Bălți sunt deschise, iar comercianții sunt obligați să respecte mai multe reguli pentru a putea activa. Deși primarul de Bălți, Renato Usatîi a anunțat acum două săptămâni că vânzătorii pot ieși deja la muncă, unii comercianții au continuat să stea acasă de frica amenzilor.

Instrucțiunile impuse de Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău privind activitatea piețelor, vizează atât vânzătorii, cât și cumpărătorii, scrie Cotidianul.md.
Astfel, până la reluarea activității, administratorii zonelor de comerț vor asigura dezinfectarea utilajului de lucru și a celui frigorific, a spațiilor de depozitare și comercializare a produselor/mărfurilor, a tejghelelor și a întregului teritoriu.
Totodată, trebuie să există ieșiri și intrări separate pentru vizitatori și cumpărători.
Toți angajații/comercianții vor fi asigurați, obligatoriu, cu măști și mănuși. În halele/pavilioanele de comerț de tip închis, trebuie să fie instalate, după posibilitate, ecrane de protecție sau vor fi utilizate viziere. Locurile de comerț din piețe trebuie organizate cu respectarea distanței de 2 metri între
ele.
Pe parcursul zilei vor fi organizate măsuri de dezinfecție a inventarului și a suprafețelor de lucru, cu soluții pe bază de alcool, cu o periodicitate de cel puțin 3 ore, precum și la finele fiecărei zile.
De asemenea, pe teritoriul piețelor și a pavilioanelor va fi organizată buna funcționalitate a unităților sanitare (WC, vestiare), precum și dotarea acestora cu soluții/substanțe dezinfectante, conectarea la rețele de apeduct, apă rece/caldă, sistem de canalizare etc.
În cazul în care se vor atesta persoane cu temperatura corpului de peste 37 grade C, accesul acestora în unitatea comercială va fi interzis:
Majoritatea măsurilor ce urmează a fi respectate la intrarea în piețe sunt similare cu cele aplicate în magazine și farmacii, precum: efectuarea obligatorie a termometriei fiecărui vizitator/cumpărător, cu interzicerea accesului persoanelor cu stare febrilă și informarea lor despre necesitatea consultării medicului, obligativitatea purtării măștilor de protecție, respectarea igienei mâinilor, precum și a distanței sociale de un metru.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"