NordNews
Avem ce spune

Toţi locuitorii din oraşul chinez Qingdao vor fi testaţi pentru noul coronavirus

Toţi locuitorii din oraşul chinez Qingdao (est) vor fi testaţi pentru noul coronavirus după apariţia în weekend a şase noi cazuri confirmate şi şase nesimptomatice de COVID-19. Este vorba de un oraş cu 9 milioane de locuitori, testarea urmând să fie finalizată în cinci zile, relatează agerpres.ro.

Locuitorii din districtul Shinan al oraşului au început de luni dimineaţa la ora 7 să se prezinte pentru testul de acid nucleic, după notificarea primită duminică seara. „A durat circa 20 de minute până să fiu testat. Este un gest de responsabilitate pentru noi înşine şi pentru alţii”, a declarat pentru Xinhua un localnic care s-a prezentat ca Wang.

Cazurile noi din Qingdao par să aibă legătură cu un spital unde sunt tratate cazuri de COVID „de import”.

China nu a mai raportat cazuri de contaminare autohtone de la începutul lui august, dar nivelul de alertă rămâne ridicat, notează Reuters.

Qingdao nu este primul oraş unde are loc o campanie de testare în masă: a mai fost testată toată populaţia din Wuhan, iar campanii similare în care s-au prelevat mai multe milioane de teste s-au desfăşurat la Beijing şi Urumqi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata