NordNews
Avem ce spune

Trafic de influenţă în nordul republicii

Doi bărbaţi din nordul republicii au fost trimişi pe banca acuzaţilor pentru comiterea traficului de influenţă la obţinerea permiselor de conducere. Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis cauzele penale de învinuire a acestora în judecată.
Primul caz, a avut loc în vara anului 2016, când inculpatul, susţinând că are influenţă asupra angajaţilor din cadrul Secţiei de Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din mun. Bălţi, a pretins 760 de euro de la un cuplu. Pentru această sumă, inculpatul urma să determine funcţionarii să le evalueze pozitiv cunoştinţele la proba teoretică şi practică şi să le fie ulterior eliberate permise de conducere auto.
Pe parcursul urmăririi penale, procurorii au mai stabilit că inculpatul a mai acţionat după aceeaşi schemă în cazul a încă două persoane, primind sub acelaşi pretext 900 de euro.
În al doilea caz, în luna mai 2017, un alt bărbat, a primit 300 de euro pentru eliberarea permisului de conducere şi 2000 de lei pentru eliberarea unei adeverinţe de recrut.
Ambii învinuiţi, au fost reţinuţi în flagrant delict de procurori şi ofiţerii anticorupţie în cadrul primirii de la denunţători a unor părţi din banii pretinşi anterior. Învinuiţii şi-au recunoscut vinovăţia integral, aceştia riscă pedepse cu închisoare de până la 5 ani sau cu amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"