NordNews
Avem ce spune

Tragic! Un copil de trei ani a murit după ce a fost muşcat de câinele familiei

 Cercetările în cazul copilului de trei ani din Mangalia, care a murit după ce a fost muşcat de câinele familiei, sunt efectuate atât pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, cât şi cu privire la respectarea regimului de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa, scrie Digi24. 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de IPJ Constanţa, câinele din rasa Presa Canario este înregistrat în registrul de evidenţă al câinilor cu stăpân.

„În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, totodată fiind efectuate verificări referitoare la respectarea prevederilor O.U.G. 55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi”, se menţionează în comunicatul IPJ Constanţa.

Potrivit anchetatorilor, autorităţile au fost alertate prin 112 de către tatăl copilului, părintele fiind cel care, după ce câinele a muşcat copilul, l-a transportat pe micuţ la Spitalul Municipal din Mangalia, medicii nemaiputând însă face nimic pentru a-i salva viaţa.

Din primele cercetări efectuate a reieşit că, în timp ce bunica încerca să-i dea mâncare câinelui din rasa Presa Canario, ce se afla într-un ţarc, copilul s-ar fi strecurat pe lângă ea, fiind atacat şi muşcat de animal, scrie Agerpres.

Ancheta în acest caz este în derulare, fiind deschis un dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă.

Potrivit unor site-uri de specialitate, Presa Canario este un câine cu un caracter puternic şi agresiv înnăscut, având nevoie de un stăpân care să ştie să-l domine. Presa Canario nu este un câine indicat pentru persoanele neexperimentate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"